top of page
  • Yazarın fotoğrafıBaşak Balanlı Türkoğlu

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ Diş Hekimi Başak Balanlı Türkoğlu


Yaşamın ağızdan başladığını düşünecek olursak ağız ve diş sağlığı aslında vücudumuzun diğer bölümlerinin sağlığı kadar önem taşımaktadır. Fakat malesef diş problemlerinin en kötü sonucunun bile hayati tehlikesi bulunmadığı için ağız ve diş sağlığına gerek önem verilmemektedir.


Ağız, hayati fonksiyonlarımızı yerine getirmemizi sağlayan besinlerin vücudumuza ilk giriş yolu olduğu için önemli olmakla birlikte, dişlerle beraber konuşma ve estetik açısından da büyük önem taşımaktadır.

Diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmaları ağız ve diş sağlığını etkileyen en önemli 2 sorundur. Diş çürükleri, ağız içindeki bakterilerin özellikle şekerli ve unlu gıdaları kullanmaları sonucu ortaya çıkan asitlerin, diş minesinin mineral yapısını bozmasıyla başlar ve ilerlemesiyle diş üzerinde oyuklar meydana gelir. Diş eti hastalıkları, dişi destekleyen çevre dokuların iltihabi durumudur ve ilerlemesi, dişlerin desteksiz kalmasına yol açar ,dolayısıyla diş kaybına neden olacak sonuçlar doğurabilir.

Ağız ve diş sağlığının bozulması sadece bu bölgeyi değil ,vücudun diğer bölümlerinin sağlığını da etkileyebilir. Dişler özellikle kalp, böbrek, eklemler vb. yapılarda önemli sorunlara yol açabilen enfeksiyonların kaynağı haline gelebilir.Dolayısıyla genel sağlık gibi ağız ve diş sağlığına da gereken önem verilmelidir. www.marmarisdental.com/blogger #marmarisdental

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page