top of page
  • Yazarın fotoğrafıBaşak Balanlı Türkoğlu

Kanal Tedavisi Nedir ?

Kanal tedavisi, pulpa dediğimiz dişe canlılığını veren damar ve sinirlerin bulunduğu kısmın, dişin kendini tamir edemeyecek şekilde hasar gördüğü durumlarda dişten uzaklaştırılmasına dayanan bir tedavi şeklidir.

Kanal tedavisi, pulpa dediğimiz dişe canlılığını veren damar ve sinirlerin bulunduğu kısmın, dişin kendini tamir edemeyecek şekilde hasar gördüğü durumlarda dişten uzaklaştırılmasına dayanan bir tedavi şeklidir.Genellikle kırık veya derin çürüklü dişlerde uygulanır. Bu durum pulpanın iltihaplanmasına ve son derece şiddetli ağrılara sebep olur. İltihaplı veya hasar görmüş pulpa çıkarılmazsa ,iltihap diş çevresindeki dokulara kadar yayılır ve en sonunda diş kaybedilir.

Ağrılı durumlarda dişin çekilmeden ağızda tutulmasını sağlayan son derece önemli bir tedavi şeklidir. Başarılı yapılmış kanal tedavili dişler yıllarca ağızda kalabilmektedir.

Kanal tedavisi yapılacak dişe lokal anestezi uygulanarak işlem sırasında hastanın herhangi bir ağrı duymaması sağlanır. Bundan dolayı hastalar ihtiyaç olduğunda rahatlıkla bu tedaviyi uygulatabilirler. #marmarisdişhekimi #dişhekimibaşakbalanlıtürkoğlu #kanaltedavisi

35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page